Apple přidává kouzelné tlačítko – budoucnost je za rohem!

Vložil: Clark Kent v 22:17:25 Kategorie: Technologie

Čer11

 

Apple si je více než dobře vědom své pozice rozvratitele zažitých trendů, a s každým svým dalším produktem to dává stále více a více najevo. První iPod převrátil svět přenosných přehrávačů, první iPhone odstartoval novou éru mobilních telefonů, a teď nás, s trochou nadsázky, čeká obdobný vpád do automobilového průmyslu.

Nejedná se sice o žádný iCar, o kterém docela vážně před svou smrtí Steve Jobs uvažoval, ale jde zatím pouze o implementaci jedné ze stávajících technologií Apple do dnešních vozů. Napadá vás, o jaké že udělátko to půjde? Odpovědí je jedna z posledních jablíčkovských „převratných novinek“, a to hlasové ovládání Siri. Možná si teď říkáte, že tlačítko, které vám na iPhonu aktivuje Siri nic tak zlomového neznamená, ale přemýšlejte o tom. Jedním ze základních kamenů sci-fi vozidel přece odjakživa byl počítač, ke kterému řidič promlouval skoro jako ke spolujezdci, a vůz jej přesto na slovo poslouchal – no a právě to nám nyní Apple umožňuje.


Ve spojitosti s propojením vašeho iPhonu a palubního počítače budete moci pomocí Siri ovládat navigaci, rádio, a takřka naprostou většinu věcí, která nejsou obstarávány mechanicky. Implementaci EyesFree tlačítka už dokonce potvrdila i celá řada automobilek – BMW, Mercedes, GM, Audi, Toyota, Honda, a celá řada dalších, přičemž na první vozy s touto technologií se můžeme těšit už do jednoho roku.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy