Ariel Atom má konkurenci - Innotech Aspiron

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čvc5

 



Tuzemská automobilová produkce se sice v porovnání se zbytkem Evropy řadí na přední příčky, ale většinový podíl na tom mají, spolu s přispěním Škody, převážně zahraniční automobilky. V brzké době se ovšem portfolio českých automobilů rozroste o další model, a to rovnou okruhový speciál s výkonem až jeden tisíc koňských sil.

Novinku vytvořila česká společnost Innotech, která má na svědomí i další, leč poměrně neznámý, sportovní automobil Innotech Mysterro představený v polovině devadesátých let. Jako on, také nový Aspiron převzal pohonnou agregát z Chevroletu Corvette, ale namísto dobového balení ve stylu italských supersportů, sáhl po ultralehkém okruhovém stylingu, ne nepodobném Arielu Atom nebo českému vozu Praga R1. Rozhýbání karbonového monokoku mají na starosti motory ze současného Chevroletu Corvette, jejichž výkon se pohybuje od 500 do 1000 koňských sil. Při hmotnosti, která jen nepatrně přesahuje tři čtvrtě tuny, je dokonce možné, že Aspiron svými schopnostmi Ariel Atom překoná.





Oficiálního představení se vůz dočká na festivalu v Goodwoodu, kde bude odhalen bok po boku s novou Škodou Octavia RS. Už teď ale víme, nakolik si jej jeho tvůrci považují - ceny začínají na zhruba třech milionech korun za verzi s 500 koňskými silami, a končí blíže neupřesněnou částkou za nejsilnější tisícikoňovou variantu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy