Chevy Impala SS 1965 - návrat dlouho ztraceného dítěte

Vložil: Clark Kent v 20:54:07 Kategorie: Reportáž

Led2

 

Pro pravé milovníky automobilů nejsou auta pouhými stroji, které je dokáží rychleji či pomaleji dopravit z místa A do místa B. Pro lidi kteří auta milují, jde o něco víc, jde o jejich vzpomínky a hlavně pocity spojené s jednotlivými vozy. Právě tihle lidé pak stojí za takřka neuvěřitelnými příběhy, o kterých tak rádi čteme – ať už jde o ve sklepě postavené Lamborghini nebo o tátovu Impalu SS, znovu nalezenou po takřka třiceti letech.

Za dnešní příběh vděčíme kampani „True Stories“ americké automobilky Chevrolet, která nám čas od času předvádí právě taková shledání. Tentokrát jde o krémový Chevrolet Impala SuperSport koupený v roce 1965 Herbem Youngerem, který jej poté přes patnáct let opečovával a denně řídil. Kvůli špatné finanční situaci však musela Impala počátkem osmdesátých let z domu, a pro svého majitele se tak na několik desetiletí stala pouze smutnou vzpomínkou.


Byl to až jeho syn, kdo se po ní rozhodl před pěti lety tajně pátrat, a i když to leckdy nebylo jednoduché a auto bylo vždycky o pár kroků před ním, podařilo se mu ho loni vystopovat v kanadském Montrealu, kde jej po zkontrolování VINu okamžitě koupil přes telefon. Jak už bývá dobrým zvykem Ameriky, řekl o svém hledání Chevroletu, a konečné předání tak máme rovnou z první ruky natočené televizním štábem.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy