Chystá BMW pokračovatele řady 8

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čvc5

 



Před několika málo týdny ukázalo BMW světu novou studii Gran Lusso, na které pracuje spolu se slavným italským designérským studiem Pininfarina. Jediný sériový automobil, se kterým jsme si jej v době představení mohli spojit, bylo BMW 6, a tak jsme očekávali, že studie (alespoň částečně) ukazuje tvář budoucí šestky. Co když je ale skutečnost jiná, a podstatně zajímavější?

Před třemi dny uveřejnila automobilka na internetu tříminutové video věnované legendárnímu dvanáctiválcovému vozu BMW 8. Zastavíme-li se teď na chvilku a zamyslíme se nad společnými prvky obou vozů, uvědomíme si, že oba dva vozy patří mezi rozměrná sportovní kupé, oba dva dostaly do vínku na svou dobu velice neobvyklý design a oba dva jsou poháněné mohutným vidlicovým dvanáctiválcem. Připočteme-li si k tomu fakt, že automobilka nespojila studii Gran Lusso přímo s řadou 6, ale označila ji jako studii „velkého sportovního kupé“, mohla si pro ni docela dobře připravit zajímavější osud, než jen inovovat BMW 6.





Samozřejmě může jít pouze o shodu náhod, ale zkušenost nám napovídá, že takových náhod je ve světě automotive jen opravdu poskrovnu. Nezbývá tak než zatnout pěsti, a doufat v dostatek odvahy ve vedení automobilky. BMW 8 2015, čekáme na tebe.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy