Elektrické Infinity aka převlečený Nissan Leaf

Vložil: Clark Kent v 23:38:27 Kategorie: Ekoauta

Bře24

 

Není žádným tajemstvím, že ačkoliv Chevroletu Volt se jistého prodejního úspěchu dosáhnout podařilo, jeho japonskému sourozenci Nissanu Leaf už štěstí tolik nepřálo. Naštěstí má však Nissan v ruce svou tajnou zbraň, a tou není nic jiného než jeho načančaná odnož Infinity. Podaří se mu s její pomocí využít potenciál technologií Leafu?

Designově by měl nový elektrický model Infinity částečně vycházet ze stávající řady G a částečně z konceptu Emerge-E, zatímco technologickou stránku obstará právě vylepšený model Leaf. Modifikace budou spočívat hlavně v akumulátoru s větší kapacitou a výkonnějším elektromotorem, kterému bude odpovídat adekvátní nastavení podvozku. Zajímavá by měla být rovněž přítomnost výkonnějšího nabíjecího adaptéru, díky němuž bude k nabití akumulátoru zapotřebí jen přibližně polovina času oproti modelu Leaf.


Bylo by samozřejmě trochu nefér vybavit takovým updatem pouze nový model Infinity, a tak se na obdobná vylepšení můžou těšit i potenciální majitelé Nissanu Leaf. Kdy přesně však k jejich zavedení dojde, nebo kdy konkrétně se můžeme těšit na novinku od Infinity, ještě nevíme.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy