Honda EV-STER – konečně sporťák na baterky?

Vložil: Clark Kent v 21:30:18 Kategorie: Ekoauta

Pro17

 

Efektivní spojení výkonu a elektřiny se zatím podařilo jen několika málo světovým unikátům. Nejtypičtějším příkladem by bezpochyby byla Tesla se svým Roadsterem, po které by se vší pravděpodobností s menším odstupem následoval koncept e-Tron z režie Audi. Bylo by ale možné, že by se během příštího roku dostal do popředí někdo úplně jiný?

Právě takový bleskový útok plánuje japonská Honda, která se rozhodla vyslat do boje derivát svého ne-tak-docela-úspěšného sportovního hybridu CR-Z. Pro potřeby svého blitzkriegu se Honda rozhodla dopřát EV-STERu konečně trochu pohybu, a tak jeho líné já trochu nakopla. Díky tomu by měl navzdory své čistě elektrické povaze nabídnout poměrně svižné svezení – a to dokonce s větrem ve vlasech.


Pokud můžeme soudit podle propagačních snímků, měl by se odhadovaný dojezd vozu pohybovat kolem sto šedesáti kilometrů, přičemž po celou dobu jízdy bude řidiče i jeho spolujezdce obklopovat nadmíru futuristický interiér. Zkrátka Honda. A mimochodem, tovární výroba už je potvrzená :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy