ICON D200 Pickup – ještěrka k pohledání

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Tuning

Bře6

 

Ačkoliv americký ICON není automobilkou nikterak velkou, podařilo se mu už před několika lety udělat díru do světa se svým modelem CJ3B. Navzdory poněkud nelibozvučnému jménu překoná tento jeep leckterou offroadovou legendu, a díky výjimečnému dílenskému zpracování mu není zatěžko uvěřit, že svého majitele se vší pravděpodobností přežije. Vydá se ovšem i nový model této automobilky stejnou cestou?

Tentokrát se ICON rozhodl vytvořit velký terénní pickup koncepce dualcab, tedy s kabinou, která kromě řidiče pojme až čtyři další pasažéry. Nepůjde ale o jen tak ledajaký pickup, dobrý tak akorát na polní cesty, model D200 míří do krajů, kde v současnosti kraluje přesdunyskákající Ford F-150 Raptor. Nový ICON je postavený na základu současného Dodge 3500, ovšem v úpravě pro pouštní závod Baja 1000. Můžeme se tak těšit na tlumiče Fox 3.0, ohromná 35ti palcová terénní kola BFGoodrich, a samozřejmě na řadový šestiválec o objemu takřka šest litrů, který ale dostal celou řadu menších či větších vylepšení, a disponuje tak točivým momentem přesahujícím 1300 Newtonmetrů.

Celá tahle ďábelská skládačka je pak zabalena do karoserie Dodge D200 z roku 1965, doplněné o jednoduchý a účelný interiér, který ovšem stejně jako v případě modelu CJ3B vydrží podstatně víc, než kterýkoliv jeho konkurent. Co se mě týče, ICON rozhodně ví jak na věc.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy