Laguna Seca na dvou kolech? Pro Amíky žádný problém

Vložil: Clark Kent v 15:50:26 Kategorie: Jiné

Kvě8

 

Laguna Seca je jedním z těch vůbec nejznámějších okruhů světa a není proto divu, že si své místo našel i v celé řadě automobilových simulátorů, v čele s kultovní sérii Gran Turismo. Tento okruh proslavila hlavně jedna z jeho zatáček, „Vývrtka“, která se počítá mezi ty vůbec nejtěžší na světě. Ani ona však neodradila Jamese Smitha (aka bláznivého Američana) od toho, aby se celý okruh pokusil projet jen na dvou kolech.

Pro svůj úkol si vybral starý Ford Mustan Foxbody z roku 1983 vybavený standartním dobovým osmiválcem. Právě ten se však posléze ukázal jako kámen úrazu, když v šesté zatáčce, tedy těsně před Vývrtkou, zkolaboval kvůli nedostatku oleje v levých válcích. Až do té doby se dařilo Jamesi „Ski“ Smithovi projet všemi zatáčkami bez větších problémů, a tak je docela dobře možné, že nebýt chybně zvolené výzbroje, zvládnul by Laguna Secu celou.

 

Smith ihned po dosednutí zpět na všechna čtyři kola prohlásil, že se o celý kousek pokusí znovu, a tentokrát úspěšně. Otázkou však zůstává, zda má v plánu přestavět stávajícího Mustanga, nebo zda se rozhodne pro nový vůz. Ideálně elektromobil :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy