Léto se blíží: kabrioletem během osmi minut

Vložil: Clark Kent v 16:43:43 Kategorie: Jiné

Kvě25

 

Se stoupajícími venkovními teplotami stoupají nevyhnutelně i prodeje nových a ojetých kabrioletů. Očividně se však najdou i tací, kterým se do koupě nového kabria zrovna dvakrát nechce, a tak se rozhodnou celou věc vyřešit po svém - a to vskutku svérázně

Hlavním aktérem dnešního videa je neznámý francouzský automobilista a jeho třináct let starý Lexus LS druhé generace. Právě ten se stane obětí majitelova veřejného experimentu, při kterém mu před zraky všech přítomných odřízne střechu elektrickou přímočarou pilou. Celá akce zabere méně než osm minut, během kterých nepadne pouze původní prosklená střecha, ale i B a C-sloupky, což sice může skvěle vypadat, ale reálně to s nevyztuženým Lexusem nemůže provést nic pěkného.


Kromě opravdu nahrubo uříznutých C-sloupků by výsledek nevypadal nijak špatně, ale i při začištění všech řezů jde stále o kabriolet vzniklý odstraněním střechy, který nedisponuje žádnými bočními výztuhami. Pokud se tedy při jízdě nepropadne v půlce, se vší pravděpodobností bude jeho karoserie disponovat tuhostí krému na boty, a to není tak docela to, co bychom v zatáčkách hledali u velkého třísetkoňového sedanu bez střechy.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy