Mazda slaví 90 let

Vložil: Johny Košík v 14:28:53 Kategorie: Z Historie

Pro5

 

 

Tímto měsícem bude značka Mazda na světě již 90 let. Za takovou dobu stihla vyrobit velké množství různých modelů aut. Zaměřím se na vývoj loga a pár nejznámějších modelů

Legendární modely jako RX-7, MX-5 a nadčasové 323 a 626 zná jistě každý. Za těch 90 let se ale hodně změnilo. Společnost vznikla roku 1920, ale až o 16 let později se ukázalo světu samotné logo. Prvním motivem byl erb města Hiroshima. Další významnou změnou prošlo logo v roce 1992 a 1997 kde bylo hlavním motivem výrazné M. V roce 2002 akorát prošel malou úpravou podle stylu zoom zoom. Název Mazda pochází z japonského Ahura Mazda, což je v mytologii jméno pro boha moudrosti, inteligence a harmonie. Dříve se vyráběli spíše vozy typu sedan nebo kupé, ale dnes již máte v nabídce širokou škálu vozů všech tříd od minivozů po SUV. Dám vám sem pár obrázků těch nejznámějších.


Dnes patří Mazda k předním výrobcům aut na celém světě. Známá je především svým originálním designem a kvalitou svých vozů. Uvidíme co bude za 10 let, až bude slavit sté výročí. Mohli by si pro nás přichystat něco speciálního.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy