Mercedes z kola ven?

Vložil: Vojtěch Benedikt v 00:00:00 Kategorie: F1

Srp6

 

V probíhající ekonomické krizi se všechny společnosti (i automobilky (zejména automobilky)) snaží ušetřit kdejaký peníz. Mercedes uvažuje o tom, že stejně jako BMW a Honda se stáhne ze soutěže F1.

Ve vedení společnosti v současné době probíhají vášnivé debaty na téma F1. Zvažují se pro a proti - co automobilka získá a ztratí.

 

- Získá rozhodně velmi důležitou reklamu, čest (za to že se v závodě udrží), cenu za výhru nebo slušné umístění v poháru konstruktérů, vývoj tolik potřebných nových technologií a hlavně tu reklamu.

 

- Nevýhody? Závodění v nejprestižnějším závodu na světě stojí peníze... hodně peněz... opravdu hodně peněz. Pokud tým zrovna nevítezí, dobré jméno to automobilce zrovna neudělá.

 

Mercedes Benz vlastní 40% McLarenu a dodává pro něj motory, stejně tak jako pro Brawn GP. Pokud by odešel, není jasné ke komu by se zmíněné stáje uchýlily. Zajímavé je, že pokud by opravdu MB odešel, pomalu by to vrátilo F1čku do roku 1970 kdy většina týmů byla nezávislá na některé z konkrétních automobilek. Uvidíme kam vývoj půjde

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy