Noble M600 – “A”uto

Vložil: Clark Kent v 21:29:02 Kategorie: Recenze

Pro21

 

O tomto britském supersportu jsme u nás již jednou psali. Dnes si na něj vzpomeneme podruhé, jelikož se na síť dostalo video, kde Noble podlehne testovací jízdě na okruhu pořadu TopGear. Máte se na co těšit :)

Pokud se pamatujete, to, čím se M600 odlišuje od té spousty jiných superaut je absence jakýchkoliv elektronických asistenčních systémů. To znamená žádné GPS, ABS, ESP dokonce ani klimatizace. Díky tomu je Noble nejen o poznání lehčí, ale hlavně se z něj stalo auto určené jen a pouze pro řidiče a pro adrenalin z rychlé jízdy. Samozřejmě, můžete namítnout, že to samé by se dalo říct i třeba o Porsche 911GT nebo o spoustě jiných vozů, v žádném z nich ale nezískáte takový požitek z tak „syrové“ jízdy jako právě v Noble M600. Právě kvůli tomu se na něj zaměřil team z anglického TopGearu, přičemž na vůz nestačil ani Jeremy Clarkson, a testovací jízda tak připadla Stigovy.

V závěru videa nechybí žebříček, na kterém se eM šesti stovka umístí až na pomyslné špičce a všem tak dokáže, že rozhodně stojí za oněch 200 000 liber. Jen to zkrátka není auto pro každého.

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy