Sestavte si vlastní závoďák

Vložil: David Švejda v 00:00:00 Kategorie: Recenze

Lis9

 

Skelta je jedno z ručně vyráběných sportovních automobilů, které pocházejí z nejmenšího kontinentu. A co to znamená pro nás? Že se do Evropy dostane zase nějaká novinka pro závodní okruh.

Skelta je sice designovaná především pro závodní okruh, ale jak si můžete všimnout, tak její součástí jsou i prvky potřebné pro provoz na silnicích. Rám a vyztužení vozu je zhotoveno z odlehčených tvrzených materiálů a oplechování v rámci odlehčování je tvořené compozity z carbonových vláken. Celková váha vozu tedy činí 720kg, která je samozřejmě, jak se při konstruování sporťáku sluší a patří, rozložena v poměru 50/50. Díky hrozivě vypadajícímu tvarování masky automobilu a difuzoru má při rychlosti 160km/h přítlak 200kg.

Do austalské hračky mohou být nainstalovány dva motory. Jeden je 2.0L V6 o výkonu 340 koní a druhý je silnější a to o plných 120 koníků, které jsou ukryty v třílitru V8. Hodnoty výkonu nejsou zas až tolik udivující, ale když vezmete v jakém poměru jsou k nízké hmotnosti automobilu, tak sním jistě dokáží velice silně zahejbat...

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy