Tesla Model S připraven do boje!

Vložil: Clark Kent v 23:42:20 Kategorie: Ekoauta

Dub9

 

Společnosti Tesla se zatím jako jedné z mála automobilek skutečně podařilo prorazit na poli elektromobilů, a to hlavně díky svému modelu Tesla Roadster. Tento vůz je však mířený na velice specifickou klientelu, a tak se vedení společnosti rozhodlo poněkud rozšířit své pole působnosti přidáním nového vozu.

Model S je klasickým zástupcem sedanů vyšší třídy a svou siluetou by někomu mohl krapet připomínat zeštíhlené BMW GranTurismo. Oproti němu ale nejde o žádného polykače nafty či benzínu, vzhledem k jeho původu je zde namístě čistě elektrické pohonné ústrojí. Elektrifikace však nemusí nutně znamenat nudu, jak už jsme si ostatně vyzkoušeli s předchozím Tesla Roadsterem, a tak se můžeme těšit na obstojné sportovní svezení, a to až na vzdálenost takřka neuvěřitelných pěti set kilometrů.


Tento údaj je naneštěstí poplatný ceně, a za Model S s akumulátory o takové kapacitě zaplatíme takřka dva miliony korun. Pokud by vám na druhou stranu stačil dojezd zhruba poloviční, snížila by se adekvátní měrou i cena vozu, a to až na rovný jeden milion korun. To nejpodstatnější jsme si ale nechali až na konec, Model S totiž už dávno není ve fázi konceptu nebo předvýrobního modelu, naopak, případní zájemci by měli své vozy obdržet již v průběhu letošního června.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy