Volkswagen zvedá laťku multimediální výbavě

Vložil: Clark Kent v 13:10:48 Kategorie: Technologie

Únr2

 

Nová modelová řada, v pořadí již sedmá, Volkswagenu Golf, by měla světu přinést celou řadu novinek. Pomineme-li přepracovaný design a zcela novou architekturu, na které je vůz postaven, můžeme se těšit i na podstatně propracovanější výbavu v interiéru vozu.

Automobilka se rozhodla nejen dorovnat multimediální výbavu nabízenou konkurenčními značkami, přičemž do té počítá například Audi, ale dokonce laťku ještě o něco zvedla. V nabídce nového vozu bude rovnou trojice multimediálních systémů, které se od sebe budou lišit primárně úhlopříčkou (na pěti palcích počínaje a na osmi konče), ale všechny budou vycházet z identického chipsetu NVIDIA Tegra 3, které jim nabídne více než dostatečný výkon pro veškeré 3D blbůstky, jimiž je designéři vozu vybavili.


Systém bude disponovat rozeznáváním psaného textu, funkcí MirrorLink (díky níž se displej vašeho smartphonu může promítnout na obrazovku v interiéru), automatickým updatem navigace, bezdrátovým připojením a spoustou dalšího balastu, ve kterém, alespoň u střední a vyšší verze, najdeme i podporu rozeznávání gest. Ačkoliv jde o Volkswagen, cena těchto systémů podle všeho příliš lidová nebude, na konkrétní čísla si však budeme muset počkat do konce letošního roku, kdy by mělo dojít k uvedení Golfu Mk7 na evropský trh.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy