Volvo V60 plug-in diesel – takové hybridy máme rádi!

Vložil: Clark Kent v 20:39:17 Kategorie: Ekoauta

Pro13

 

Nové Volvo V60 není vůbec žádný kombík vhodný leda tak pro archetyp učitele z amerických filmů, se svým svěžím designem a dieselovým pětiválcem o výkonu 215 koní se naopak řadí mezi svižné moderní kombíky pro manažera s rodinou. Co by se ale stalo, kdybychom ke stávajícímu pětiválci připojili ještě takový pěkný sedmdesátikoňový elektromotor?

Abychom uvedli věci na pravou míru, nejde o žádnou vizi, ale o skutečný produkční vůz, který se brzy chystá zaútočit na automobilový trh v Evropě. Díky své dvoumotorové koncepci dokonce nabídne pohon všech čtyř kol, kdy se o přední nápravu stará dieselová pětka a zadní náprava připadla novému elektromotoru. Důležitým faktorem pro nás je hlavně přítomnost systému plug-in, který umožňuje nabít 11,2kWh akumulátor ze sítě do tří a půl hodiny, a stejně tak nám dovolí i plně elektrický provoz. S tím je ostatně spojena trojice volitelných módů, ze kterých je jeden určen pro prakticky plně elektrický provoz, druhý pro hybridní jízdu a třetí čistě pro výkon.

Od věci není ani zrychlení V60ky z nuly na sto kilometrů v hodině, které ve výkonnostním módu jen těsně překračuje hranici šesti vteřin. Bohužel se k nám zatím nedostala cena, za kterou Švédové plánují tuhle ekoraketu prodávat, jisté je jen to, že z učitelského platu si ji, alespoň u nás, rozhodně nepořídíte.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy