VW pozastaví vývoj WRC specálu. Nechce přijít o soupeře

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer26

 



Každá větší soutěž má svá pevně stanovená pravidla, a ani v případě seriálu závodů WRC tomu není jinak. Pravidla a jejich dodržování má v tomto případě na starosti agentura FIA, která také stanovila, že homologace každého závodního vozu platí pouze tři roky. To by sice nebylo nic tak zvláštního, jen kdyby vývoj nového vozu nestál v přepočtu až 100 milionů korun.

Současný tříletý cyklus se blíží ke svému konci, a ačkoliv Volkswagen již dávno zahájil práce na nové generaci rychlého Pola R WRC, zdaleka ne všechny závodní stáje se mohou pochlubit stejnou situací. Skutečnost je dokonce taková, že vývoj nového vozu by mohl ze soutěže docela dobře vyřadit stáj M-Sport, která zastupuje vozy Ford, a ohrozit dokonce i účast francouzského Citroënu. Z toho důvodu se Volkswagen uchýlil k vytvoření petice pro agenturu FIA, na základě které byla hranice pro start nových vozů posunuta až na konec příští sezóny.





Německá automobilka tak dozajista ukázala v dnešní až nevídaný smysl pro fair play, ale na druhou stranu je pravda, že se ze své pozice nemusí cítit nijak ohrožena. Její závodní speciál již letos vyhrál čtyři závody z šesti.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy