2010 Rolls-Royce Ghost

Vložil: David Švejda v 00:00:00 Kategorie: Recenze

Čer15

 

Nový model automobilu jedné z nejluxusnějších značek, který je připraven k uvedení na trh během příštího roku, na nás působí hned na první pohled trochu mysteriózním dojmem, proto ho jistě výrobce nazval Duchem (Ghost).

Rolls-Royce Ghost je další automobil, který vám ztíží rozhodování při výběru vašeho nového luxusního miláčka, v řadách automobilů nejvýšší třídy jako jsou Bentley, Mercedes S-class, BMW7 nebo Aston Martin. Nejsilnější zbraní, se kterou se Ghost vydává na trh bude jeho počítačem elektronicky řízený "inteligentní" podvozek. Senzory, které indikují změny povrchu vozovky, mění tuhost vzduchového podvozku každé 2.5 milisekundy, což zaručí dokonalou přilnavost a využití síly motoru, ale co je u tohoto vozu hlavní, že zaručí pasažérům klidnou a nerušenou jízdu. Dále pak má ještě funkci, při níž využívá 25mm na každém z tlumičů, aby vyrovnal zatížení pasažéry, čímž zaručí neměnnost aerodynamických vlastností.

Ghost bude vydáván pouze v jedné motorizaci: 6.6L V12 twin-turbo s výkonem něco málo přes 500 koňských sil. Dále výrobce uveřejnil informaci, že Ghost můžeme dostat nejen veverzi coupé ale i convertible.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy