2010 Toyota Prius první dojmy? Výborné!

Vložil: Vít Tuhý v 00:00:00 Kategorie: Recenze

Dub1

 

Před několika málo dny se na internetu objevily nové fotografie zatím oficiálně nepředstaveného hybridu 2010 Toyota Prius. Zda se jednalo o podrvrh, či o skutečné snímky nebylo zpočátku zcela jasné. Dnes už ale máme informace z první testovací jízdy.

Vzhled nové Toyoty automobilka bedlivě střežila a hodlala ho představit v lednu na Detroitském autosalonu, nový nástupce Priusu 2005 se ale prodral na povrch dříve, než se očkávalo. Změn orpoti výše zmíněnému modelu 2005 není tolik, ale některé zásadní přeci jen. Automobil dostal tužší podvozek, což výrazně zlepšuje jízdu po dálnici a jeho spotřeba po městě mluví za vše. 50 mil na galon.

Za zmínku stojí určitě nový systém Lane Keep Assist (LKA), který za Vás v průběhu jízdy hlídá odstup kol od žlutých a bílých čar na silnici a v případě vybočení Vás upozorní zvukovým signálem a systém Inteligent Parking Assist (PKA). Pokud se přiblížíte k parkovacímu místu a stisknete příslušné tlačítko, počítač zjistí polohu okolních automobilů, vypočítá plochu volného místa, zobrazí mapku a přebere řízení. Řidič jen celý "akt" jistí brzdovým pedálem.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy