Aston Martin V12 Vantage uvidíme již v Ženevě

Vložil: David Svejda v 22:39:45 Kategorie: Recenze

Únr4

 

Aston Martin V12 VantageVelice nadějný koncept, který spatřil světlo světa v roce 2007, bude představen ve své plné konečné kráse na nejprestižnějším autosalonu v Ženevě.

 

Výkonostní vlastnosti nejsou na rok 2009 kdejak zázračné, ikdyž vedení Astonu tvrdí, že tato V12 je nejvýkonnější motor, který vyvinuli. Výkon 510 koní a točívý moment 570Nm. Přesto si mylím, že firma takového formátu by měla předvést více. Co se týká hmotnosti, tak motor váží celých sto kilogramů, což není zrovna nejméně, Aston si s tím ale hlavu nelámal a šáhnul po moderních materiálech a hmotnost ušetřil někde jinde: Ultralehká hliníková kola, karbon-keramické brzdy, odlehčená sedadla a spousta komponentů z karbonu. Nakonec V12 váží jen o pouhých 50kg více, než jeho slabší bratr V8 a navíc se může pochlubit téměř dokonalým rozložením váhy 51:49.

Aston Martin V12 VantageAston Martin V12 Vantage

Jízní vlastnosti této krásky naopak tomuto roku odpovídají ve všech smAston Martin V12 Vantageěrech. Rychlost a zrychlení není zrovna věc k chlubení, ale 305 km/h a 4.2 sekundy také není k zahození. Trumf který ma V12 v rukávu je rychlost jako dokáže projíždět zatáckami, od níž se odvíjí velikost přetížení, při něž se udrží na silnici 1,3G.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy