Hennessey HPE800 Twin Turbo - rudá je dobrá

Vložil: Clark Kent v 19:48:40 Kategorie: Tuning

Pro25

 

Málokterým tunerům se podařilo vyzískat si takové renomé, jakým se může pyšnit dvacetiletá společnost Hennessey z Texasu. Jejich vozy v sobě svůj americký původ rozhodně nezapřou - a vlastně se o to ani nijak zvlášť nesnaží. Ono by to u sedmilitrového sytě rudého Jeepu s osmi sty koňskými silami stejně k ničemu nevedlo - ani při zhasnutém světle z něj Ferrari neuděláte.

Výchozím bodem pro tuto tvůrčí kreaci byl Jeep Grand Cherokee SRT8, tedy vůz, který už sám o sobě disponuje Hemi osmiválcem o objemu 6,4 litru, schopným se jen stěží vměstnat pod olbřímí kapotu vozu. Jak už ale bylo předesláno, Hennessey jsou Američané, a tak se rozhodli motor přece jen ještě pro jistotu trochu přifouknout. Začali zaokrouhlením objemu na pěkných sedm litrů, ke kterému posléze přidali ještě dvě turbodmychadla. Zkrátka jen tak aby se neřeklo. Jaké ale muselo být jejich překvapení, když zjistili, že jimi stvořené monstrum v sobě uchovává na osm set koňských sil?


V tu chvíli nejspíš začalo jít do tuhého, a tak tamní mechanici honem popadli ty největší, takřka čtyřiceti centimetrové, brzdy Brembo, trochu snížili podvozek a rychle otěže k téhle bestii přehodili nejbližšímu autosalonu. Jen tak tak, že stihli udělat alespoň jednu její fotku. Díky bohu, že se HPE-osmi stovek vyrobilo jen 24 :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Mám zájem o koupi tohoto produktu
:
:
:
   
 
Kategorie Odkazy