Honda CR-Z iCF – novodobá reinkarnace legendy CRX?

Vložil: Clark Kent v 22:47:54 Kategorie: Tuning

Lis29

 

Dnes už všichni víme, že CR-Zko tak docela nesplnilo očekávání, jaká do něj vložila Honda, stejně tak jako tak úplně nenaplnila sny těch, kteří ji s napětím očekávali. Přestože tedy nejde o žádný současný odkaz slavného modelu CRX, ani zdaleka to neznamená, že by šlo o model nepovedený – jen mu zkrátka chybí onen sportovní charakter. Nebo tomu tak není?

V případě standartní verze CR-Z samozřejmě o žádném velkém výkonu mluvit nemůžeme, protože jeho hybridní pohonný systém disponuje jen mainstreamovými 122 koňskými silami, které jsou tak akorát adekvátní k jeho rozumnému rozhýbání po klikatých okreskách. To by samo o sobě ani tak nevadilo, pokud by ovšem došlo k realizaci ostré verze RR - od té ale bohužel automobilka upustila. Naštěstí se i v tomto případě našlo řešení, a situaci tak zachránili mesiáši z korunního tuningu Honda – Mugen.


Jejich verze iCF získala díky balíčku odstředivý kompresor-mezichladič-přeprogramovaná elektronická řídící jednotka dalších 50 koní nádavkem, a dokáže tak vysprintovat z nuly na sto za takřka čistých šest vteřin. S takovou porcí extra koniny už je Honda CR-Z o něčem úplně jiném, a můžeme ji s klidným svědomím prohlásit za plnohodnotného pokračovatele dynastie CRZ.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy