James Bond Car realitou alespoň z části (video)

Vložil: Johny Košík v 17:11:52 Kategorie: Technologie

Led24

 

 

Pustili jste si video z filmu James Bond: Zítřek Nikdy Neumírá? Takhle vypadá sen nejednoho motoristy. A to by jsme přeci nebyli vyspělá civilizace, kdyby jsme něco podobného nezvládli. Tak se toho chopili 2 čínští mladíci a James Bond Car je na světě.

Filmová scénka z úvodního videa je stará již skoro 14 let. A ano v té době ještě technologie neumožňovali něco takového vytvořit, takže se jedná pouze o sérii výborných filmových triků. Dnes, kdy jsou řídící jednotky vozů čím dál více automatické a jejich software zvládá už spoustu úkonů najednou, se dá něco podobného udělat. Dva čínští vývojáři tak vzali BMW 1 a Nokii C7 a dali se do práce. Výběrem vozu si to celkem zkomplikovali, protože neumí brzdit bez mechanického zásahu, což už spousta aut dnes zvládne. Tudíž museli instalovat hardware, který zvládne brzdit místo řidiče. Potom za 20 dní vyvinuli aplikaci pro onen telefon s operačním systémem Symbian a už stačilo vše správně propojit a jít ozkoušet. Jak sami uvidíte na videu, tak aplikace až překvapivě dobře funguje. Po 20 dnech práce to musel být hodně dobrý pocit řídit auto na dálku mobilem. Už se těším až něco podobného udělají pro Android (smile).

No jo dnes už asi James Bond svými zastaralými technologiemi nikoho neohromí. Za pár let se mu budou děti ve filmu smát. 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy