McLaren MP4-12C Mansory – jak vylepšit dokonalé?

Vložil: Clark Kent v 23:56:50 Kategorie: Tuning

Bře4

 

Mansory zcela nedomyslitelně patří mezi špičku tuningových společností světa, ale ani ne tak díky dokonalosti svých výtvorů jako spíše kvůli jejich ceně a (kulantně řečeno) neobyčejnosti. Už jsme měli tu čest s jejich barbie Bentley, stejně tak jako s vícenežjezdrávo karbonovým Bugatti Veyron. Proto je poněkud překvapivé, že jejich ženevský zástupce ve skutečnosti není až tak .. neobyčejný.

Na mušku si Mansory tentokrát vzalo nástupce přeslavného McLarenu F1, tedy vůz MP4-12C, a nějakým zázrakem se při jeho znovuzrození dokázalo vyvarovat růžové barvy i celoroční zásoby jedné až dvou společností zabývajících se výrobou karbonu. Ten na voze ale samozřejmě nemůže chybět úplně, a tak si své místo našel alespoň na střeše a zpětných zrcátkách. Kromě něj přidalo Mansory ještě nezvyklé denní svícení a pořádné blatníky, které McLaren rozšíří o rovných 60 milimetrů. Úpravy se ovšem nevyhnuly ani motoru, takže se můžeme těšit na novou řídící jednotku a ještě brutálnější výfukový systém, což nám dohromady poskytuje dalších 68 koňských sil.


Překvapivě povedená jsou rovněž použitá kola kovaná ze dvou dílu, a to ve velikostech 20 na přední a 21 palců na zadní nápravě. Kompletní oficiální info na nás samozřejmě bude čekat až na autosalonu, ale už nyní je jasné, že tentokrát se máme ve stánku Mansory opravdu na co těšit.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy