Mobiado s Aston Martinem – křišťálová budoucnost pro telefony

Vložil: Clark Kent v 22:24:03 Kategorie: Technologie

Bře30

 

Zrovna dnes jsem při brouzdání po síti narazil na vizi „skleněné budoucnosti“ od americké společnosti Corning, známé především výrobou opravdu nevšedních skel všeho použití (nerozbitné Gorilla Glass, čiré displeje, fotoreaktivní sklo), jejíž součástí byl i mobilní telefon sestávající pouze z čirého hranolu skla. Překvapivě, doba takových telefonů je dost možná blíže, než bychom čekali. 

Aston Martin pracuje spolu s Mobiadem na mobilním telefonu, který jakoby z oka vypadl tomu od společnosti Corning. Skládá se pouze z průhledného křišťálového displeje a dvou platinových hranolů po stranách, ve kterých je ukrytý veškerý hardware včetně SIM karty. Mohli bychom si myslet, že telefon jako tenhle bude čistě designovým výstřelkem, realita je ale úplně jiná. Mobiado umí pracovat s WiFi, internetem, dokonce je propojené i přímo s řídící jednotkou Astonu, a umožňuje tak majiteli používat jej jako klíč. Ze všeho nejdůležitější je ale to, že už skutečně existuje, a to v podobě plně funkčního konceptu.

 

Neznamená to sice, že následujícím trhákem roku budou právě takovéhle mobilní telefony, ale celkem bez debat to dokazuje existenci, i možné využití této technologie. Tak kdo ví, třeba budu vážně moct svůj přes, přes - přespříští telefon používat jako lupu :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy