Nástupce Gallarda? Lamborghini Cabrera

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer25

 



Italské Lamborghini nepatří mezi automobilky, které by sázely na co možná nejrozsáhlejší modelovou nabídku, namísto toho spoléhá na několik málo (vlastně spíš jen dva) osvědčené modely. Vlajková loď Murcielago už ovšem postoupila trůn průbojnějšímu Aventadoru, a obdobný osud nyní čeká i menší model Gallardo.

K oficiálnímu představení nového Lamborghini dojde na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, ale již nyní víme jednu či dvě drobnosti, které nám osvětlí povahu připravovaného vozu. První věc, o které je prakticky rozhodnuto, je jeho jméno, kde automobilka pravděpodobně sáhne po označení Cabrera. Další sázkou na jistotu je absence platformy z většího Aventadoru - tu tentokrát nahradí základy Audi R8 druhé generace, doplněné o přehršel karbonových a hliníkových dílů, přičemž smyslem celé téhle taškařice je snížit výslednou hmotnost vozu pod 1 500 kilogramů.



O pohon se postará nám dobře známý vidlicový desetiválec z odstupujícího Gallarda, kterému se však před novým nasazením do výroby dostane důkladné generálky, která by z něj mohla získat více než 600 koňských sil a 542 Newtonmetrů točivého momentu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy