Nejrychlejší zahradní sekačku na světě staví Top Gear

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer20

 



Britská moderátorská trojice serálu Top Gear se proslavila nejen pro důkladné recenze nových automobilů, ale snad ještě o něco více pro svoje výzvy, mezi které patří jak dobrodružné expedice, tak i výroba vlastních vozidel. Z dílen Top Gearu již vyjelo snad všechno, od terénního kolečkového křesla, přes Jaguar upravený pro jízdu na kolejích, až po téměř funkční raketoplán. V brzké době se k nim přidá další unikátní stroj, a to ta vůbec nejrychlejší zahradní sekačka na světě.

Na projektu se podílí automobilka Honda, která propůjčila nejen své know how, ale dost možná i své vlastní techniky. Právě ti nahradili původní motor novým dvouválcem o objemu jeden litr, který pochází ze sportovního motocyklu Honda VTR1000F. S novou výbavou disponuje sekačka celkem 110 koňskými silami, které jí při její váze stačí na čtyřvteřinové zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině, a teoreticky i na maximální rychlost 210 km/h, která by z projektu rázem učinila oficiálně nejrychlejší sekačku světa.



Práce by měly být ukončeny v průběhu příštího týdne, tudíž je pravděpodobné, že by se do konce měsíce mohlo objevit video z ostrého testování. Budeme se těšit.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy