Nová Mazda 3 - konkurence v nižší střední třídě roste!

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer27

 



Trh automobilů nižší střední třídy se pomalu ale jistě přeměňuje na trh tří a pětidveřových hatchbacků, mezi které odjakživa patřila i Mazda 3. Automobilka jí už ovšem nějakou dobu dlužila další generaci, a s letošním rokem 2013 bylo opravdu načase, aby s ní konečně vyjela na veřejnost.

Nová Mazda 3 vychází ze stejného designového jazyka KODO jako předchozí modely CX5 a Mazda 6, a jde proto nade vší pochybnosti o tu vůbec nejhezčí trojku, jakou jsme zatím měli možnost vidět. Nejvýraznějším prvkem vozu je výrazná přední maska, na kterou navazují protáhlé světlomety, zatímco při bočním pohledu vynikne dynamická trojice prolisů. Masivní záď vozu pak přináší agresivně tvarované víko kufru a dvojici sportovně pojatých zadních světel. Při konstrukci karoserie přišlo ke slovu množství tvrzené ocely, díky které je celek zhruba o 30% tužší a o 100 kilogramů lehčí než v případě předchozí generace.





Dokonce ani motorová stránka by Mazdě neměla vzít dech, v nabídce totiž bude jak dvoulitrový benzín Skyactive o výkonu 155 koňských sil, tak i silnější dvouapůl litrová verze Skyactive-G, která stačí na celkem 184 koní. K dispozici bude rovněž systém i-ELOOP, který pomocí rekuperace brzdné energie nabíjí elektronické systémy vozu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy