PGO Cévennes Speedster míří do Evropy

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer26

 



Při vyslovení magického slůvka „Porsche“ se naprosté většině z nás vybaví kultovní model 911, ale už jen málokdo zabrousí v myšlenkách ještě o pár desítek let dál, kdy došlo ke zrodu jednoho z prvotních stuttgartských roadsterů, Porsche 356. Přesto však má i tento vůz celou řadu svých příznivců, a právě pro ně je určena jeho modernizovaná replika, Cévennes Speedster.

Za projektem stojí francouzská společnost PGO Automobiles, která zajímavým způsobem zkombinovala německou techniku a francouzský přístup k designu. Karoserie proto na první pohled připomíná svou více než šedesát let starou předlohu, ale zároveň přináší nové prvky, jako atypické leč minimalistické čelní sklo, nebo masivní záď s výraznými nasávacími otvory. Německý podíl na celém receptu představuje přeplňovaný čtyřválec BMW o objemu 1,6 litru, který stačí na 181 koňských sil, a také na relativně skromných 240 Newtonmetrů točivého momentu.





Použitý agregát dokáže automobilu díky jeho minimální hmotnosti, zhruba 1100 kilogramů, udělit rychlost až 225 kilometrů v hodině. Tlumiče McPherson pak Speedsteru propůjčí rovněž o něco agilnější jízdní vlastnosti, než jakými disponovalo Porsche 356.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy