Renault Twizy Cargo EV - poslíček na baterky

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Novinky

Čer28

 



Elektromobily automobilky Renault v našich končinách sice stále ještě pořádně neprorazily, ale v zemích západní Evropy, obzvláště ve Francii a Španělsku, rychle získávají na popularitě. Jedním z nejoblíbenějších modelů je drobný Renault Twizy EV, který se ujal jako elektrický ekvivalent Smartu ForTwo.

Po prvotních úspěších se nyní Renault rozhodl trochu zariskovat, a rozšířil nabídku modelu Twizy o novou verzi Cargo. Princip je podobný jako v případě užitkové verze Škody Fabia, kdy byla zadní sedačka vozu (pro připomenutí, Twizy pojme dva pasažéry sedící za sebou) obětována ve prospěch většího a vodotěsného úložného prostoru. Objem kufru díky tomu vzrostl na 178 litrů, což je sice o necelých třicet litrů více než v případě nové Mazdy MX-5, ale stále jde jen o třetinový kufr ve srovnání se současnou Škodou Octavia.





O pohon vozu se stará elektromotor s výkonem buď 5, nebo 17 koňských sil, který v závislosti na výkonu stačí na 45, případně 80 kilometrů v hodině. Připočteme-li si k tomu reálný dojezd pohybující se kolem 70 kilometrů na jedno nabití, mohla by se z Renaultu Twizy Cargo EV stát zajímavá alternativa pro služby fungující v rámci měst, tedy rozvoz drobných zásilek, nebo třeba pizzy.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy