Romeo Ferraris & Autodelta - superBrera

Vložil: Clark Kent v 23:45:28 Kategorie: Tuning

Pro15

 

Není pochyb, že ze sportovních Italů má Alfa Romeo má v Tuzemsku zdaleka to vůbec největší zastoupení. Samozřejmě nemůžeme porovnávat Alfu a Ferarri, ale srovnání se sportovními Audi už by tak docela nemístné nebylo. Přesto si však tahle Italka zachovává určitý punc unikátnosti, a za jejími výtvory se otočí snad každý kolemjdoucí.

 

 

Ačkoliv se portfolio Alfy Romeo, se kterým se u nás setkáváme, nejčastěji skládá z rozličných ročníků modelu 156 a 159, svou cestu k nám si našla i třídveřová Brera, jejíž design i sportovní charakter ve své třídě jen stěží najde konkurenci. Uvážíme-li její sportovní náturu a fakt, že nám nabízí dokonce šestiválec o objemu 3,2 litru, leckdo by si myslel, že snahy o přibroušení u ní nenajdou své místo – opak je ale pravdou. Nedávný společný projekt společnosti Romeo Ferraris a Autodelta ukázal, co všechno dokáže zmiňovaná V6ka, pokud spojí své síly s kompresorem, mezichladičem, novým výfukovým potrubím a přemapovanou elektronickou řídící jednotkou.


Jejich výtvor disponuje nádhernými 353 koňskými silami, které Breru dokáží katapultovat z nuly na sto za méně než pět vteřin a nezastaví se, dokud nedosáhne rovných dvou set šedesáti kilometrů za hodinu. Pokud si k tomu připočteme skvostný design, který vůz dostal do vínku, dostaneme aspiranta na pozici toho vůbec nejkrásnějšího rychlého hatchbacku všech dob. Jen se musíme smířit s faktem, že by se jeho garáž neměla nacházet moc daleko od nejbližšího servisu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy