Romeo Ferraris – tříset koňová pětistovka se čtrnáctkou pod kapotou?

Vložil: Clark Kent v 22:35:35 Kategorie: Tuning

Říj13

 

Ačkoliv se Fiat 500 může většině lidí zdát pouze jako poněkud předražený městský miniautomobil, naši pravidelní čtenáři si dozajista pamatují, že jsme už měli tu čest s celou řadou automobilových maniaků, kteří nás rychle vyvedli z omylu. Na první příčku by se v této kategorii samozřejmě umístil Abarth se svojí ostrou verzí pětistovky, ale co kdyby se našel někdo, komu by to ještě pořád nebylo dost?

Právě takhle k malému Fiatu přistoupil team z Romeo Ferraris, když před nějakou dobou představil svou vlastní verzi, ze které se jim podařilo vymáčknou neuvěřitelných 360 koňských sil. Tento model však bohužel nebyl určený pro běžný asfalt, ale pouze pro závodění na uzavřeném okruhu. Naštěstí se následně té samé partě zželelo i nás, každodenních řidičů, a přišli tak s poněkud civilizovanější verzí svého minimonstra. Verze Stradale se sice nemůže pochlubit takovou koňskou kapacitou jako jeho starší sourozenec, ale i přes to ze svého drobného čtyřválce o objemu 1,4 litru dokáže vyhnat stádo o takřka třech stovkách hlav, což je při jeho rozměrech výkon hraničící se sebevražednými sklony.


V Romeo Ferraris se naštěstí věnovali i zbytku vozu, takže se můžeme díky ochranné kleci, čtyřbodovým pásům a bodykitu s adekvátní úpravou tlumičů a podvozku, nechat ukolébat alespoň do falešného pocitu bezpečí. Tak jako tak, za mě to je rozhodně palec nahoru :)

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy