Slovinské superauto s českými kořeny

Vložil: jezdite cz v 00:00:00 Kategorie: Tuning

Únr21

 

Možná jste někdy zaslechli o stavebnicovém roadsteru K1 Attack, který pochází částečně ze slovenských dílen a částečně z českých návrhářských studií. Vůz jako takový si je možné buď postavit doma v garáži, nebo jej koupit již zkompletovaný, přičemž ani v jednom případě cena nepřesáhne 700000 korun. Přesto se navzdory jeho agresivnímu vzhledu a solidním jízdním vlastnostem našel někdo, komu připadalo, že je na voze stále co zlepšovat. Tak se zrodil Tushek Renovatio.

Ke zrodu vozu došlo ve slovinské automobilce Maromi Car, která se rozhodla upravit stávající K1 Attack tak, aby se mohl měřit se skutečnými superauty současnosti. Kvůli úpravám vzrostla hmotnost vozu z 900 na 1133 kilogramů, avšak zároveň se více než zdvojnásobil výkon motoru a veškeré technologické vybavení vozu bylo upgradováno o několik úrovní výše. V praxi to znamená, že pod kapotou se jedná o zcela nový automobil, jenž disponuje výsledným výkonem 450 koňských sil a 428 Newtonmetrů točivého momentu, což je dost jak pro zrychlení z nuly na sto za 3,7 vteřiny, tak i pro maximální rychlost až 310 kilometrů za hodinu.


Podle všech dostupných informací to vypadá, že se slovinským inženýrům podařilo vůz vyladit na tu nejlepší možnou úroveň, a tak bude nejspíš jeho jedinou překážkou na cestě ke slávě jeho cena. Ta je totiž vyšší než u McLarenu MP4, stejně tak u Lamborghini Aventador, a dokonce ani nejnovější Ferrari F12 Berlinetta nemůže soupeřit s takřka deseti miliony korun, které Slovinci za svůj výtvor požadují.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy