„The Dog“ naživo!

Vložil: Clark Kent v 22:42:56 Kategorie: Reportáž

Led19

 

Na první rendery superauta mezi offroady, Iconu CJ3B, se už nejspíš nikdo z vás nepamatuje. Jak ale uvidíte, o vůz hodný zapamatování se rozhodně jedná v každém případě.

Na první pohled sice připomíná pořádně oškubaný Jeep Wrangler, tím však veškeré podobnosti končí. Icon byl navržen tak, aby každá jeho část přežila svého majitele a byla vesměs nezničitelná. Co se podvozku týče, ten využívá čtveřici nezávislých tlumičů od Fox Racing, dva uzamykatelné diferenciály a obě jeho nápravy jsou výkyvné v úhlu až 45°. Jak to tak vypadá, ani motoru nemám co vytknout. Malý čtyřválec o výkonu 210 koní totiž nejenže nezklame v sebetěžším terénu, ale i jeho emise jsou zhruba třetinové oproti srovnatelným vozům. Je zřejmé, že v terénu tedy nemá The Dog konkurence (možná až na Chainlink :), jak to s ním ale vypadá na silnici?

Podle zkušebních jezdců, kteří měli možnost porovnat ho s klasickým Wranglerem, je na tom CJ3B o 100% lépe. Nemůžeme od něj sice čekat takový komfort jízdy jako od běžného sedanu, na offroad si ale vede více než dobře. No a poslední co zbývá zmínit je cena. Ti z vás, kterým bylo jasné, že si za své schopnosti nechá Icon pořádně zaplatit měli samozřejmě pravdu. Takovýhle teréňák totiž přijde na skoro 1 500 000kč.

 

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy