Toyota iQ Supercharger – zdivočelá nákupní taška

Vložil: Clark Kent v 19:09:05 Kategorie: Tuning

Led16

 

Toyota iQ je v podstatě vůz koncepcí takřka identický se světoznámým Smartem ForTwo, i když se přece jenom Toyotě musí nechat, že její výtvor vypadá o něco víc jako skutečné auto. Jako by nás však o tom automobilka chtěla přesvědčit o něco víc, a tak si pro nás připravila pěkně svalnatou verzi svého vozítka. A co je vůbec nejlepší, sériová výroba je již potvrzená.

„Ostré“ iQ je sice vybavené stejnou třináctistovkou jako základní model, ale dostalo se jí decentního kompresoru, díky kterému disponuje ne 94, ale rovnou 136 koňskými silami. Obdobně vzrostl i točivý moment, který se nyní pohybuje kolem 180 Newtonmetrů. Zajímavým doplňkem je rovněž body/aerokit a překvapivě i tvrdší podvozek a agresivnější brzdy. Uvážíme-li, že drobek v této úpravě zvládne až dvě stě kilometrů za hodinu, nejsou na škodu ani sportovnější sedačky a lehce odladěná přístrojová deska.


Prozatím je sice výrobní série limitovaná na sto kusů, ale je docela dobře možné, že v případě zvýšeného zájmu dojde k navýšení výroby. Škoda jen, že zatím nemáme žádné informace, které by se týkaly odhadované ceny nebo dostupnosti na trhu.

Zpět na seznam článků

Ico_linkTrvalý odkaz

Kategorie Odkazy